hirdetés
hirdetés

A Darwin-csomó regénye

Embertársaink fülkagylóinak felső csúcsán, helixén, nagyon eltérő százalék­ban a születés óta meglévő csomócska, megvastagodás, kis dudor figyelhe­tő meg. Ezek többnyire kétoldaliak, gyulladással nem járnak, panaszt nem okoznak, nem utalnak belső szervek érintettségére, orvosi beavatkozást nem igényelnek. A csomót Woolner megfigyelése alapján Darwin illesztette be evolúciós elméletébe, ez tette lehetővé, hogy a csomócskával kapcso­latban gondolatok keljenek szárnyra, százszámra készüljenek tudományos közlemények. Az alábbiakban a Darwin-csomóval kapcsolatos tényeket és elképzeléseket kíséreltem meg összefoglalni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Cseplák György
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[244904] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.