hirdetés

Journal of Neural Transmission

A rotigotin transzdermális rendszer az előrehaladott Parkinson-betegség hosszú távú terápiájában

Két nyílt jelölésű vizsgálat (CLEOPATRA-PD és PREFER) eredményei

A dopamin aminosav-prekurzora, a levodopa (L-dopa) a Parkinson-betegség (PD, Parkinson’s disease) kezelésének alapgyógyszere a 40 évesnél idősebb férfi betegek körében. A tartós L-dopa-szedés azonban gyakran a motoros válasz fluktuációihoz és dyskinesiákhoz vezet. A probléma oka magában az L-dopa-terápiában keresendő, és talán a pulzatilis dopaminerg-agonista receptor stimulációjára vezethető vissza. A PD újfajta terápiájára irányuló kutatások elsősorban olyan gyógyszerek kifejlesztésére összpontosítanak, melyek elhúzódó dopaminerg hatással bírnak.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.