hirdetés

Neurologic Clinics

A rotigotinnal kapcsolatos klinikai vizsgálatok eredményei

A motoros és nem motoros tünetek befolyásolása Parkinson-betegségben

A rotigotin egy nem ergot dopamin-agonista hatású 24 órás transzdermális rendszer, melyet az Egyesült Államokban és több európai országban is engedélyeztek a korai és előrehaladott Parkinson betegség (PD, Parkinson’s disease) terápiájában. Európában a korai betegségben alkalmazható maximális dózis 8 mg/24 h, előrehaladott betegségben 16 mg/24 h. Véletlen besorolásos, placebokontrollos, kettős vak vizsgálatok igazolják a rotigotin biztonságosságát és hatásosságát a PD korai és előrehaladott motoros tüneteinek és egyes nem motoros tüneteinek enyhítésében.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.