hirdetés
hirdetés

Cerebrovascular Diseases

A szisztémás trombolízis alkalmazásának időbeli változása egy nagy kórházi stroke-regiszter alapján

Változó hozzáállás – növekvő kezelési arány

A szisztémás trombolízist az ischaemiás stroke kezelésére a németországi hatóságok 2002-ben engedélyezték. Ebben az időszakban a neurológusok egy része vonakodott a rekombináns szöveti plazminogén-aktivátor (rTPa) alkalmazásától a potenciálisan kialakuló tünetképző intracranialis vérzések (sICH, symptomatic intracerebral hemorrhage) lehetősége miatt. Ennek következtében a kezdeti időszakban a szisztémás trombolízis alkalmazása alacsony szinten maradt.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
OC. Singer, GF. Hamman, B. Misselwitz, H. Steinmetz, C. Foerch
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.