hirdetés

Current Medical Research & Opinion

A transzdermális rotigotin tapaszok különböző formuláinak összehasonlítása

Biológiai hozzáférhetőség és adhezivitás

A rotigotin transzdermális tapaszt a korai és előrehaladott idiopátiás Parkinson-betegség (PD, Parkinson’s disease), valamint a közepes vagy súlyos fokú idiopátiás nyugtalan láb szindróma kezelésére engedélyezték. Az eredetileg szobahőmérsékleten tárolt tapasznál előforduló kristályosodási problémák miatt 2008-ban bevezették a tapasz hűtőláncban történő gyártását és forgalmazását. Az EMA és az FDA követelményeit kielégítő szobahőmérsékleten is stabil tapasz 2012-ben került jóváhagyásra. Az összefoglaló közlemény annak a három vizsgálatnak a tapasztalatait összegzi, melyekben összehasonlították az eredeti, hűtőláncban forgalmazott, és a hűtve tárolandó tapaszok bioekvivalenciáját és tapadóképességét.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.