hirdetés

Cerebrovascular Diseases

A trombolízist követő rekanalizáció kimenetele és befolyásoló tényezői

Az intraarteriális urokinázkezelés eredményei

Ischaemiás stroke-ot követően a 3 órán belül alkalmazott, szöveti plazminogén-aktivátor (TPA) alkalmazásával végzett intravénás trombolízis a választandó kezelés. Bár az intraarteriális (ai.) trombolízist még nem fogadták el az ischaemiás stroke terápiájában, a klinikai bizonyítékok alapján úgy tűnik, hogy az ia. vagy a kombinált ia./iv. trombolízis az iv. tPA-kezelés alternatívája lehet az akut ischaemiás stroke-on átesett betegek azon válogatott csoportjában, ahol a tünetek hátterében valamelyik nagy artéria elzáródása áll, és 3 óránál hosszabb idő telt el a tünetek jelentkezése óta. A trombolitikus terápia igazoltan javítja a klinikai kimenetelt azáltal, hogy az elzáródott erek rekanalizálódnak, melynek nyomán a károsodott szövet perfúziója helyreáll.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
K. Cho, D. Lee, S. Kwon, C. Choi, S. Kim, D. Suh, J. Kim, D. Kang
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.