hirdetés

Az elesés rizikója Pakinson-kórban: egy 160 beteget magába foglaló keresztmetszeti vizsgálat

Az elesések hatása az egészségügyi költségekre

Bevezetés

A mozgáskorlátozottság fő forrása Parkinson-kórban az elesés, mely korábbi tanulmányok szerint a betegek 38–87%-ánál következik be, és gyakran ismétlődik. Az esések következtében gyakran alakulnak ki törések, különösen csípőtörés, koponyatrauma, contusio és egyéb sérülések, akár halál is. Mindezek csökkentik a mobilitást, osteoporosishoz, elszigetelődéshez és depresszióhoz vezethetnek, illetve duplájára növelik az egészségügyi költségeket a nem esőkéhez képest.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Contreras A, Grandas F.
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.