hirdetés

Féloldali agyi történések újszülöttkorban

A perinatális időszakban bekövetkező agyi történések alapvetően befolyásolhatják a pszichomotoros és kognitív fejlődés alakulását. Az elszenvedett ischaemiás/haemorrhagiás noxa legtöbbször féloldali károsodást eredményez. Sok esetben a perinatális konvulzió utal az agyi történésre, de tapasztalatunk szerint nincs egyenes arányosság a későbbi károsodások és az elszenvedett sérülés súlyossága között. A súlyos strukturális eltérés ellenére – a kivizsgálás és a nyomon követés alapján – a vizsgált populáció közel egyharmada (25 fő) kezelés nélkül is ép fejlődésmenetet mutat!  A korai neuroterápiában részesített 54 eset  61%-a (33 fő)  gyógyult maradandó tünetek nélkül,  11%-ban (9 fő)  is csak minimális eltérések  mutathatók ki  – mely az irodalmi adatokkal összehasonlítva kiemelkedően jó eredmény!

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Berényi Marianne, Szent Margit Kórház, Fejlődésneurológia, Budapest
a szerző cikkei

Bajusz Szilvia, Szent Margit Kórház, Fejlődésneurológia, Budapest
a szerző cikkei

Csepeli Bernadett Anna, Szent Margit Kórház, Fejlődésneurológia, Budapest
a szerző cikkei

Szeredai Márta, Szent Margit Kórház, Fejlődésneurológia, Budapest
a szerző cikkei

Orbánné Maros Ildikó, Szent Margit Kórház, Fejlődésneurológia, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Telcs Borbála, Szent Margit Kórház, Fejlődésneurológia, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Felkai Mária, Szent Margit Kórház, Fejlődésneurológia, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Hajnal Györgyi, Szent Margit Kórház, Fejlődésneurológia, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.