hirdetés

European Journal of Neurology

Korai sztatinterápia akut intracerebralis vérzésben

Korábban sztatinnal még nem kezelt betegek

A haemorrhagiás stroke körülbelül 10–15%-ot tesz ki az összes stroke-on belül, és magas halálozási aránnyal társul (1 hónap múltán körülbelül 40%). Az ázsiai népcsoportban közel kétszer akkora az intracerebralis vérzés (ICH, intracerebral hemorrhage) aránya, mint más etnikai csoportokban. Egyelőre továbbra sem áll rendelkezésre olyan hatásos gyógyszeres kezelés, mellyel módosíthatnánk az ICH klinikai lefolyását.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
P. S. Chen, C. L. Cheng, Y. C. Chang, Y. H. Kao Yang, P. S. Yeh, Y. H. Li
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.