hirdetés

Krónikus mucocutan candidiasis (CMC)

A szerzők összefoglalják a mucocutan candidiasissal járó állapotokat, kiemelten foglalkoznak a krónikus mucocutan candidiasis izolált vagy szindróma formájában megjelenő klinikai tünetegyüttesekkel. Egy család kapcsán bemutatják a STAT1 jelátviteli fehérje mutációjának következményeit.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Szolnoky Miklós, Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak, Budai Gyermekkórház, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Tóth Beáta, Debreceni Egyetem, Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszék, Általános Orvostudományi Kar, Debrecen; Debreceni Egyetem, Laboratóriumi Medicina Intézet, Általános Orvostudományi Kar, Debrecen
a szerző cikkei

Dr. Soltész Beáta, Debreceni Egyetem, Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszék, Általános Orvostudományi Kar, Debrecen
a szerző cikkei

Dr. Pistár Zsuzsanna, Debreceni Egyetem, Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszék, Általános Orvostudomány Kar, Debrecen
a szerző cikkei

Okada Satoshi, Department of Pediatrics, Hiroshima University Graduate School of Biomedical & Health Sciences, Hiroshima, Japan
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.