hirdetés

Metasztatikus kolorektális daganatok másodvonalon túli kezelése

Cikkreferátum

A metasztatikus kolorektális daganatok (mCRC) terápiájában másodvonalon túl hatékonyan alkalmazható, optimális kezelési séma még nem tisztázott, a terápia kései vonalaiban a kezelés megválasztásában kiemelt jelentőséggel bír az életminőség megtartása, illetve javítása. Tényleges evidenciával, megfelelő kutatási háttérrel csak a trifluridin/tipiracil és a regorafenib rendelkezik, melyek ezért a fenti indikációban engdélyezett és ajánlott gyógyszerek, míg a rechallenge-stratégiákkal kapcsolatban nem rendelkezünk kellően magas szintű evidenciával.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Az összefoglalót készítette: Dr. Székely Borbála
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.