hirdetés

Nukleáris medicinai módszerek a hasnyálmirigy-daganatok diagnosztikájában

A hasnyálmirigyrák prognózisa szorosan összefügg a daganatok hisztológiai eredetével és a betegség stádiumával. Mivel a betegség a felismerés idejében, a legtöbb esetben előrehaladott, a kezelési lehetőségek korlátozottak. A nukleáris medicina hibrid technikái (SPECT/CT, PET/CT, PET/ MR) és a különböző terápiák fejlesztése fontos szerepet játszik a hasnyálmirigy-daganatok diagnosztikájában és kezelésében. A mérések hasznosak a biológiai viselkedés jellemzésében, amelyek segítségével a daganatok korai stádiumban felismerhetők, elősegítik a betegek kezelését, az optimális terápiák (pl. célzott terápiák) megválasztását. A szerzők a nukleáris medicina technikák szerepét tárgyalják a hasnyálmirigy-daganatos betegek vezetésében.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
KÉPES ZITA1, GARAI ILDIKÓ1,2, BORBÉLY KATALIN3 1Orvosi Képalkotó Klinika, Nukleáris Medicina Tanszék, 2ScanoMed Orvosi Diagnosztikai Oktató és Kutató Kft., 3Országos Onkológiai Intézet, PET/CT Ambulancia, Budapest,
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.