hirdetés

A haemophilia korszerű kezelése és gondozása

A klinikai összefoglaló közleményben tárgyaljuk a korszerű haemophilia-ellátás európai alapelveit és azok érvényesülését hazánkban. Megbeszéljük a korszerű plazma eredetű és rekombináns véralvadási faktorokat és azok felhasználásának farmakokinetikai alapú, egyénre szabott lehetőségeit. Áttekintjük a haemophilia-ellátás perspektíváit: a már hazánkban is meg­jelenő elnyújtott félélettartamú faktorkészítmények, az FVIII-mimetikum monoklonális antitest alkalmazásának elveit és gyakorlatát. Kitekintünk a ma még klinikai vizsgálatok tárgyát képező egyéb, „nem faktor” véral­vadást fokozó készítményekre és a génterápiára.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Kiss Csongor , Az MTA doktora, tanszékvezető egyetemi tanár, Debreceni Egyetem, ÁOK, Gyermek-gyógyászati Intézet, Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.