Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle XXI. évf. 5. szám
OTSZ Online
2020-01-07

Ez a rovat olyan eseteket mutat be, amelyek különböző peres ügyekben tárgyalt orvosjogi alapelvekre hívják fel a figyelmet. Nem szándékozik jogi tanácsokat adni. Az esetek végén a magyar kiadás főszerkesztője tesz észrevételeket.

#2
Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle XXI. évf. 5. szám
OTSZ Online
2020-01-07

Különösen értékes áttekintő tanulmánnyal kezdődik jelen lapszámunk. Póka Róbert professzor a rá jellemző igényességgel és didaktikai rendszerben tárgyalja a hematológiai betegségekkel összefüggő nőgyógyászati eredetű vérzések tünettanát, diagnosztikáját és terápiáját. A terápiás megoldások ismerete nemcsak hematológiai betegségekkel összefüggő, hanem anatómiai és endokrinológiai vérzészavarok esetén is hasznosíthatók. A referátumot gazdag szakirodalom teszi teljessé. 

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.