Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-01-30

Az utóbbi években nagy népszerűségre tettek szert a szénhidrát tartalmú táplálékok minimalizált fogyasztását javasló étrendek, a hosszú és egészséges élethez viszont az újabb adatok szerint pont az ellenkezője segít hozzá.

#2
Orvostovábbképző Szemle XVII. évf.1. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2010-01-06

A terhességi cukorbetegség előfordulási aránya növekszik, felismerése és kezelése csökkenti az anyai és újszülöttkori szövődmények kockázatát. Szűrésének, felismerésének és kezelésének fontossága épp ezért nem vitatható. A szülés után ajánlott az anyag követése. 

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.