Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
Orvostovábbképző Szemle XXII. évf. 6. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Egyéb >> Egészségügyeink
2015-07-12

A betegjogok ismeretével, betartásával, nyílt kommunikációval, a biza­lom kialakításával lehet sikeres a betegbiztonság kultúrájának kiépítése. A betegbiztonsági kockázati menedzsment bevezetésének feltétele olyan intézményi légkör megteremtése, amely a nemkívánatos események feltétel nélküli, nyílt jelzését ösztönzi, és nem a felelősségre vonásra helyezi a hang­súlyt. A károsodást szenvedett betegek kezelési költségének megtakarí­tásán, a panaszok miatti adminisztráció és a peres eljárások költségeinek csökkentésén túl a betegjogok tiszteletben tartása hozzájárul a betegek gyógyulásához, életminőségük javulásához, az egészségügyi dolgozók fokozott védelméhez.

 
#2
Orvostovábbképző Szemle XXI. évf. 11. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Egyéb >> Egészségügyeink
2014-11-23

Magyarországon 2012-ben indult átfogó program a betegellátás biztonságának javításáért. A BELLA (BetegELLátók Akkreditációja a biztonságos betegellátásért) elnevezésű minőségértékelési és -fejlesztési rendszer a gyakorló szakemberek által kidolgozott működési standardokon alapul, amelyek a betegellátás folyamatait szabályozzák majd. A standardok tesztelése hamarosan véget ér. A BELLA program szakmai vezetője a program eddigi tapasztalatait és eredményeit foglalta össze. 

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.