Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7898
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-06-22

A vizsgálat szerint az amerikai apák érzelemgazdagabban kommunikálnak kislányaikkal, míg fiaikkal elsősorban sikerorientált a szóbeli érintkezés. 

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-06-21

A teafogyasztás nőkben befolyásolhatja a rákos, illetve az ösztrogén metabolizmusával kapcsolatos gének működését. 

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-06-21

Nem meglepő, hogy a kutyatartás nem csak a mentális egészség megőrzésében és az allergiás betegségek csökkentésében játszik fontos szerepet, hanem egyben fokozott fizikai aktivitásra is késztet.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-06-20

Egy 12 millió nő adatait elemző tanulmány szerint már a legkisebb alkoholmennyiség is fokozza az emlőrák rizikóját, míg az egészséges diéta és testedzés csökkenti azt.

#5
Hematológia Mozaik Hematológiai Mozaik 8. évfolyam 1. szám
OTSZ Online >> Hematológia Mozaik
2017-06-19

BEVEZETÉS
A relabáló vagy refrakter myeloma multiplex kezelésének alapját jelenleg olyan kombinációs kezelések képezik, melyek általában immunmoduláns készítményeket (IMiD), illetve proteoszóma-gátlót (PI) tartalmaznak szteroiddal kiegészítve. A bővülő terápiás lehetőségek ellenére a myelomás betegek 5 éves túlélési aránya 50% alatt marad. A relabáló betegek nagy része rezisztenssé válik az elérhető kezelésekre, emiatt kiemelt jelentőségűek az új terápiás lehetőségek.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-06-19

Agykontroll mellékhatás nélkül – ez a célja egy újfajta eszköznek, ami robotkar mozgatásában segítene végtagbénult embereknek, anélkül, hogy agyműtétre lenne szükség a gondolatolvasó elektródák behelyezéséhez.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-06-19

Egyes alacsony zsírtartalmú tejtermékek nagy mennyiségű fogyasztása mellett jelentősen kisebb arányban alakul ki depresszió.

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-06-16

A magas káliumbevitel legalább annyira fontos a normál vérnyomás fenntartásában, mint az alacsony nátriumtartalmú étrend – derül ki egy összefoglaló tanulmányból.

#9
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-06-16

2013-ban államilag elrendelt intézkedés-csomagot vezettek be New York állam kórházaiban a szeptikus betegek kórházi mortalitásának csökkentésére.

#10
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-06-15

A húgyúti fertőzések, a magasvérnyomás, a vérzékenység és a fokozott véralvadás fokozzák a terhesség kapcsán kialakuló stroke kockázatot preeclampsiában szenvedő nők körében.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.