Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Orvostovábbképző Szemle Különszámok Agomelatin a depresszió kezelésében - 3. rész
OTSZ Online
2012-09-14

A 47 éves nőbeteg 3 éve áll gondozónkban kezelés alatt. Szomatikus előzményéből többszörös lumbális porckorongsérv emelendő ki, mely miatt kialakult állandó fájdalma nagyban hozzájárult pszichés dekompenzálódásához.

#2
Orvostovábbképző Szemle Különszámok Agomelatin a depresszió kezelésében - 3. rész
OTSZ Online
2012-09-14

A major depressziók egyik közismert neurokognitív jellemzője az emocionális torzítás: a betegek jóval fogékonyabbak, fokozottan figyelnek, és hangsúlyosabban reagálnak a negatív affektusokat (szomorúságot, félelmet, haragot) kiváltó ingerekre, mint az érzelmileg pozitív (boldogságot, derűt, humort tükröző) stimulusokra. Ez a jelenség standard pszichológiai tesztekkel pontosan mérhető és jól reprodukálható, sőt funkcionális képalkotó eljárásokkal a limbikus rendszerben ennek megfelelő aktivitásváltozások regisztrálhatók.

#3
Orvostovábbképző Szemle Különszámok Agomelatin a depresszió kezelésében - 3. rész
OTSZ Online
2012-09-14

Európában és Észak-Amerikában ma minden betegség között a major depresszió jelenti a harmadik legsúlyosabb terhet: gyakorisága és funkcionális következményei miatt rengeteg kárt és szenvedést okoz, költségei pedig – főleg az ismétlődő hospitalizációk, a pszichoszociális funkcióképtelenség és a fiatalon elvesztett életek miatt – euróban és dollárban egyaránt százmilliárdos nagyságrendűek.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.