hirdetés

Enyhe asthma tünetenyhítő kezelése beclometason-salbutamol kombinációval

A különbözô terápiás ajánlások enyhe perzisztáló asthma kezelésére inhalációs kortikoszteroid rendszeres adagolását javasolják. Az alábbiakban ismertetendő prospektív, multicentrikus, kettôs vak, placebokontrollos,
véletlen besorolásos vizsgálatban a tünetfokozódás esetén közös eszközben alkalmazott beclometason–salbutamol kombináció terápiás hatását hasonlították
össze a rendszeresen alkalmazott beclometasonéval,
illetve a szükség esetén alkalmazott salbutamoléval. Az eredmények felvetik annak lehetôségét, hogy enyhe perzisztáló asthmában nincs szükség inhalált kortikoszteroid rendszeres alkalmazására, mert az asthma-kontroll elérhetô inhalált kortikoszteroid és rövid hatástartamú béta2-agonista készítmény szükség szerinti alkalmazásával is.


A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Vadász Imre
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.