hirdetés

SMART

Annak tisztázására, hogy perzisztáló asthmában a fenntartó kezelésre egy belégzőkészülékben budesonidot és formoterolt (Symbicort) használó beteg alkalmazhatja-e ugyanezt a készítményt alkalmankénti tünetenyhítésre, rohamoldásra is, nagyszámú beteg bevonásával több multicentrikus, véletlen besorolásos, prospektív, kettős vak vizsgálat történt. A vizsgálatok elsődleges végpontja az első súlyos exacerbációig eltelt idő volt. A Symbicort tünetenyhítés céljából történő alkalmazását a formoterolnak az a tulajdonsága teszi lehetővé, hogy a hosszú, 12 órás hatástartam mellett hörgőtágító hatása gyorsan, 2-3 percen belül jelentkezik. Nincs tehát szükség háromféle gyógyszerre (inhalációs kortikoszteroid, tartós, illetve gyors hatású béta2-agonista), így könnyebben megvalósítható az asthmakontroll.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Vadász Imre
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.