hirdetés

Dr. S. I. cikkei

#1
2020-07-03 08:30:00

Állatkísérletes és humán adatok alapján olyan gént sikerült azonosítani, mely koleszterinben gazdag étrend mellett csökkenti a májban folyó koleszterintermelést.

#2
2020-06-08 08:30:00

A rendszeres jógázás enyhíti azoknak a betegek a depressziós tünetei, akik egyidejűleg egyéb mentális problémákkal is küszködnek. A jótékony hatás annál kifejezettebb, minél több jógafoglalkozásra kerül sor.

#3
2019-01-16 08:30:00

Számos adat utal arra, hogy a kávéfogyasztás védelmet nyújthat a Parkinson-betegség kialakulása ellen. Most azt keresték, hogy a kávé melyik összetevője okozhatja a neuroprotektív hatást.

#4
2017-09-29 10:22:00

Az FDA engedélyezte a meropenemet és vaborbactamot tartalmazó Vabomere alkalmazását felnőttek szövődményes húgyúti infekciójának kezelésére.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.