A jó gyakorlati útmutató ismérvei és használata

A teljesítmény mérését és a kapcsolódó kifizetéseket egyre inkább a gyakorlati útmutatók (irányelvek) által kijelölt célokhoz igazítják. A legjobb útmutatók szisztematikus áttekintéseken és betegközpontú bizonyítékokon alapulnak, valamilyen standard értékelési rendszert (pl. Strength of Recommendation Taxonomy) vesznek igénybe, és tesztelik őket a mindennapi életben (prospektív validálás). Az útmutatók kidolgozásában áttekinthetőségre kell törekedni. Az esetleges összeférhetetlenség leleplezése és a legkülönbözőbb klinikai helyzetek rugalmas megoldása ugyancsak az útmutatók feladata.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Kenneth W. Lin, MD
a szerző cikkei

David C. Slawson, MD
a szerző cikkei

Dr. Kapocsi Judit, kommentár
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.