hirdetés
hirdetés

Laboratóriumi medicina

Integrált laboratóriumi rendszer és pneumatikus csőposta a diagnosztikai szolgáltatásban

Az integrált rendszer nagy kapacitású kémiai és immunkémiai analitikai modulok mellett minta-előkészítő és szortírozó preanalitikai rendszerből, valamint mintatároló és visszakereső posztanalitikai egységből áll, mindezek beindításával jelentős munkaerő-megtakarítás volt elérhető. A pneumatikus csőposta megbízhatóbb mintaszállítást és egyenletesebb mintaérkeztetést biztosít. A minőségi indikátorként használt leletátfordulási idők javulása nyomán különösen a járóbeteg-ellátás vált hatékonyabbá.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. V. Oláh Anna
a szerző cikkei

Prof. dr. Kappelmayer János
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.