hirdetés

Innovátor és biohasonló terápiás fehérjék fejlesztése és gyártása – hol húzódik a vízválasztó?

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ezt a megközelítést is felhasználva dolgozta ki a biohasonló készítmé­nyek gyártására és fejlesztésére vonatkozó átfogó irányelveit és törzsköny­vezési rendszerét. Az innovátor és a biohasonló készítmények fejlesztése és gyártása azonos nemzetközi irányelvek szerint történik. A gyártáshoz kapcso­lódó tudományos háttér, a gyártási technológiák, reagensek és nyersanyagok, analitikai módszerek, minőségbiztosítási rendszerek, valamint a szabályozási környezet óriási fejlődésen mentek keresztül. Az összefoglaló bemutatja, hogy milyen fejlesztési és gyártási lépések vezetnek megfelelő minőségű, hatékony­ságú és biztonságú biohasonló készítmények előállításához.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Holló Zsolt
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.