A sepsis következményei a betegek és az ellátórendszer szempontjából

Háromból két, sepsisből felgyógyult beteg újonnan kialakult testi vagy lelki károsodásoktól szenved. Kognitív deficit vagy depresszió léphet fel, nehe­zebben boldogul a beteg a mindennapi életben, romlik az életminősége, a munkaképessége csökken. Az interdiszciplináris rehabilitációs irányelvek kidolgozása még kezdeti stádiumban van, a célok azonban egyértelműen körvonalazódtak: már az akut kezelés során törekedni kell a következmé­nyek korai felismerésére és kezelésére.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Perczel-Forintos Dóra, PhD, tanszékvezető egyetemi tanár, Semmelweis Egyetem ÁOK, Klinikai Pszichológia Tanszék, Budapest
a szerző cikkei

Juhász Anita, Klinikai pszichológus rezidens, Semmelweis Egyetem ÁOK, Klinikai Pszichológia Tanszék, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Christiane S. Hartog, egyetemi magántanár, főor­vos, Charité, Berlin és Klinik Bavaria Kreischa
a szerző cikkei

Dr. Ulf Bodechtel, neurológus és intenzív terápiás szakorvos, főorvos, Klinik Bavaria Kreischa
a szerző cikkei

Dr. Carolin Fleischmann-Struzek, intenzív terápiás szakorvos, Jénai Egyetemi Klinikák, Sepsis és Következ­ményei Integrált Kutatási és Kezelési Központ
a szerző cikkei

Dr. Claudia Denke, pszichológus, Charité, Berlin (Né­metország, EU)
a szerző cikkei

Dr. Björn Weiss, aneszteziológus szakorvos, Charité, Aneszteziológiai Klinika, Berlin
a szerző cikkei

Dr. Konrad Reinhart , klinikaigazgató egyetemi tanár, Jénai Egyetemi Klinikák, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika (Németország, EU)
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.