Prosztatarákos beteg csontvelői áttétének és krónikus disszeminált intravaszkuláris koagulációjának sikeres kezelése abirateron-acetáttal

A csontvelőben kialakuló (általában csontáttétekkel társuló) metasztázisok és a másodlagosan bekövetkező disszeminált intravaszkuláris koaguláció szolid tumoros betegeken is előfordulnak. Esetünkben Gleason 4+5 = 9/10 differenciáltságú, multiplex csontáttétekkel járó prosztata-adenocarcinomában igazoltuk kialakulását. Az onkoteam javaslatára adott abirateron-acetáttal és prednizolonnal, valamint a csontanyagcserére ható szerekkel a betegség stagnálását és az alvadási paraméterek rendeződését értük el, ami arra utal, hogy válogatott esetekben eredményes lehet az androgén-bioszintézis szelektív gátlása.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Pikó Béla, Békés Megyei Központi Kórház, Pándy Kálmán Tagkórház, Megyei Onkológiai Központ (Gyula)
a szerző cikkei

Dr. Bassam Ali, Békés Megyei Központi Kórház, Pándy Kálmán Tagkórház, Megyei Onkológiai Központ (Gyula)
a szerző cikkei

Dr. Krenács László, Daganatpatológiai és Molekuláris Diagnosztikai Laboratórium, Szeged
a szerző cikkei

Dr. Bagdi Enikő, Daganatpatológiai és Molekuláris Diagnosztikai Laboratórium, Szeged
a szerző cikkei

Dr. Veréb Blanka, Békés Megyei Központi Kórház, Pándy Kálmán Tagkórház, Megyei Onkológiai Központ (Gyula)
a szerző cikkei

Szabó Anita, Békés Megyei Központi Kórház, Pándy Kálmán Tagkórház, Megyei Onkológiai Központ (Gyula)
a szerző cikkei

Csikósné Mácsok Erzsébet, Békés Megyei Központi Kórház, Pándy Kálmán Tagkórház, Megyei Onkológiai Központ (Gyula)
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.