hirdetés

Az ajak- és szájpadhasadékos gyermekek orthodontiai kezelése

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Hasadék Centrumának fontos részlege az Állcsont-ortopédiai és Fogszabályozási Osztály, ahol a komplex ellátás részeként fogazati és állcsont-anomáliákkal kezeljük az ajak- és szájpadhasadékos gyermekeket. Az orthodontiai kezelést részletes anamnézisfelvétellel, modern képalkotó eljárásokkal készült felvételek kiértékelésével, illetve gipszminta-analízissel felállított diagnózis alapján végezzük. Pácienseinket a meghatározott szakmai irányelvek szerint, személyre szabottan kidolgozott terv alapján kezeljük, egyéb szakterületeket képviselő kollégákkal történő rendszeres konzultáció alapján.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Vágó Krisztina, Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Állcsont-ortopédiai és Fogszabályozási Osztály
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.