Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-07-13

Gyógyszerészek szerint számos fényvédő készítmény magas koncentrációban tartalmaz karcinogén anyagot.

#2
Orvostovábbképző Szemle XXVII. évf. 12. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Betegtájékoztató
2020-12-10

A melanóma a bőrből kiinduló rosszindulatú daganatok egyik típusa. Festéksejtes bőrráknak is nevezik, mivel a bőr festékanyagát, a melanint termelő ún. melanocitákból indul ki. Bár a melanómát a bőrrákok közé sorolják, megjelenhet bármely szövetben, ahol melanociták találhatók, így pl. a szemben vagy a bélrendszerben. 

 

#3
Orvostovábbképző Szemle XXV. évf. 6. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Betegtájékoztató
2018-08-21

Az uszoda, a strand, a vízi vidámpark, a wellness központ vagy a pezsgő­fürdő nemcsak felfrissülést, kikapcsolódást kínál, hanem számos betegség forrása is lehet. A vizes pihenések közben szerzett fertőzéseket együttesen közösségi vizekben szerzett fertőzéseknek nevezzük. Ilyen helyeken könnyen megbetegedhetünk, de számos módon magunk is tehetünk az ellen, hogy egy kellemes fürdőzés után betegen érkezzünk haza.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-06-14

A rosszindulatú bőrdaganatok és a bőr leégése ellen alkalmazott naptejek csökkentik a D-vitamin képződésének esélyét, amely D-vitamin hiányhoz vezethet.

#5
OTSZ Online >> PR cikkek
2016-10-25

A biológiai célzott kezelések új utat nyitottak a daganatok terápiájában. A tumorsejt növekedését, szaporodását irányító útvonalak egyes állomásainak blokkolásával célzott kezelés valósítható meg. Az mTOR, vagyis mammalian target of rapamycin (emlős rapamycin-célpont) egy kulcsfontosságú szerin treonin-kináz, melynek aktivitása számos daganat esetén közismerten fokozott.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-07-29

Az élelmiszer- és a kozmetikai iparban, bőrgyógyászati készítményekben alkalmazott mikronizált titándioxid egészségügyi kockázatot jelenthet.

#7
Orvostovábbképző Szemle XVII. évf.4. szám
OTSZ Online >> Bőrgyógyászat
2010-04-09

A rosacea az arcon megjelenő szimmetrikus bőrpírral, égő érzéssel, gyulladásos elváltozásokkal (papulákkal és pustulákkal) és telangiectasiákkal járó bőrbetegség. A klinikai tünetek alapján nem egy betegségről, hanem egy vagy több domináns tünettel jellemezhető betegségek családjáról van szó. 

#8
Orvostovábbképző Szemle XII. évf.7. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Egyéb >> Van egy kérdésem
2005-07-01

A napvédő készítmények védenek a leégéstől, de vajon megakadályozzák- e a bőrrák kialakulását? 

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.