Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-12-29

Cikkünkben a tuberkulózis diagnosztikus és terápiás irányelveinek változásait ismertetjük.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-12-03

Az FDA utazók hasmenésének felnőtt betegekben történő kezelésére engedélyezte az Aemcolo (rifamycin) nevű tablettát.

#3
Orvostovábbképző Szemle XXIII. évf. 1. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Összefoglaló közlemény
2016-02-01

A divertikulózisról kialakított és a szakmai köztudatban elterjedt számos dogma – így a rostszegény étrend meghatározó szerepe a patogenezisben, az antibiotikumok hatásossága a különböző klinikai formákban, a klasszi­kus diagnosztika, a műtéti eljárások indikációja, módja – megdőlni látszik. A betegség felosztása, terminológiája, kórisméje, kezelése mindezek kö­vetkeztében átalakulóban van.

#4
Orvostovábbképző Szemle XIX. évf. 7-8. szám
OTSZ Online >> Szemészet, fül-orr-gégészet
2012-08-17

A szemet érintő gyógyszermellékhatások tünetei és leletei széles skálán mozognak. A szerzők szerint olyan gyógyszerek esetében, amelyek mellékhatása potenciálisan súlyos lehet, a szemorvosi vizsgálatot célszerű már a szer első bevétele előtt elvégezni, főleg akkor, ha a gyógyszerrel kapcsolatban kölcsönhatásokat vagy genetikai eredetű farmakokinetikai rendellenességet írtak le.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.