hirdetés

A kissejtes veserák klinikai kimenetele halasztott sebészi beavatkozás esetén, szemben az azonnali műtéttel

Egy centrum 10 éves anyagának retrospektív áttekintése

A kisméretű vesetumorok az utóbbi években a fejlődő, nem invazív képalkotó technikáknak köszönhetően (UH, CT, MRI) egyre növekvő számban kerülnek felismerésre. Egy retrospektív elemzésben kimutatták, hogy a kissejtes vesetumorok lassú progressziót mutatnak és alacsony malignitási potenciállal rendelkeznek, mindössze 7%-os áttétgyakorisággal. A kisméretű vesetumorok jelentős hányada mellékleletként kerül diagnosztizálásra, gyakran idős embereknél. Egyre több bizonyíték utal arra, hogy nem minden esetben feltétlenül szükséges a sebészi beavatkozás, és a késleltetett műtét reális terápiás alternatíva lehet. A szerzők a jelen tanulmányban ezt a kérdéskört vizsgálták egy retrospektív elemzés keretében.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.