hirdetés

Az UPLIFT vizsgálat alcsoportelemzése

A COPD egyik jellegzetessége, hogy a betegek légzésfunkciós értékei gyorsabban romlanak, mint az egészséges személyek értékei. A betegség kezelésének egyik legnagyobb kihívása ennek a felgyorsult romlásnak a csökkentése, „normalizálása”. Az imponáló dimenziójú UPLIFT vizsgálatban (csaknem 6000 betegen, négyéves megfigyelés során) a korábbi adatok szerint ígéretes tiotropium hatását tesztelték ebből a szempontból (is). A vizsgálat a tiotropium számos más kedvező hatását igazolta, ez a várakozás azonban nem vált be. A most ismertetett közlemény szerzői az UPLIFT vizsgálaton belül a mérsékelten súlyos COPD-ben szenvedő betegek (GOLD II. stádium) adatait elemezve azt találták, hogy a megfigyelési idő alatt a tiotropium- csoportban a hörgőtágító alkalmazása után mért légzésfunkciós teljesítmény kevésbé romlott, mint a placebocsoportban.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.