hirdetés

Pszichiátria

Az akut ellátás átszervezése nagy ágyszámú pszichiátriai osztályon – a Nyírő–OPAI egyéves tapasztalatai

Egyéves tapasztalatunk alapján megállapítható, hogy a megfelelő személy­zeti háttérrel és eszközparkkal ellátott részleg jelentősen csökkenti a felvé­telre kerülő betegek számát, növeli a betegbiztonságot, és elősegíti, hogy a pszichiátriai és addiktológiai osztályok kiszámíthatóbb körülmények között – az akut betegfelvételek terheitől mentesítve – végezzék napi munkájukat.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Németh Attila
a szerző cikkei

Dr. Gaszner Gábor
a szerző cikkei

Dr. Jakab Judit
a szerző cikkei

Dr. Kara Borbála
a szerző cikkei

Dr. Kínál Zsuzsanna
a szerző cikkei

Dr. Vizi János
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.