hirdetés

A Tysabri kezelés mellett az egyes kezelési időszakokban észlelhető progresszió elemzése a Tysabri obszervációs programban (TOP)

A két évnél hosszabb natalizumabterápia hatása az SM-rokkantság progressziójára

Célkitűzés
A vizsgálat célja az volt, hogy felmérjék a két évnél hosszabb natalizumabterápia hatását a sclerosis multiplexes betegek rokkantságának progressziójára. Azt a hipotézist kívánták tesztelni, hogy a natalizumabnak a rokkantság progressziójára gyakorolt hatása változhat az idővel, különösen a 2. kezelési év után, ha összehasonlítjuk a megerősített EDSS-progresszió arányát egy adott betegpopuláció egyes kezelési időszakai között.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.