hirdetés
hirdetés

Kezelhető-e helyi antihisztaminnal és/vagy hízósejt-stabilizálóval az allergiás kötőhártya-gyulladás?

Bizonyítékon alapuló válasz

A topikális antihisztaminok és a hízósejt-stabilizálók, önállóan vagy kom­binációban alkalmazva, egyaránt eredményesen és biztonságosan eny­hítik a szezonális és a perenniális allergiás kötőhártya-gyulladás tüneteit (A szintű ajánlás, következetes, jó minőségű, betegorientált bizonyítékokon alapul). Nincs elegendő bizonyíték az egyes topikális szerek hatásosságának összehasonlításához. Súlyos nemkívánatos hatást nem jelentettek az ilyen szerek alkalmazásával kapcsolatban.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Anne L. Mounsey
a szerző cikkei

Dr. Richard E. Gray
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[192009] galéria
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.