Fül-Orr-Gégészet

Mometazon furoát monohidrát orrspray hatása orrlégzési gátoltságot okozó vegetatio adenoides esetén gyermekkorban

Gyermekkorban az elhúzódó orrlégzési gátoltság nagyon gyakori panasz. Az esetek többségében az orrgarati mandula megnagyobbodása áll a háttérben. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Mohamed A. Bitar
a szerző cikkei

Lorice Mahfoud
a szerző cikkei

Jihad Nassar
a szerző cikkei

Rouwayda Dana
a szerző cikkei

(forrás: Exploring the characteristics of children with obstructive adenoid responding to mometasone fuorate monohydrate: Preliminary results Eur Arch Oto-Rhino-Laryngol (2013) 270(3): 931-937 )

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.