hirdetés

Hozzászólás a 2012. decemberi számunkban megjelent, „Biohasonló készítmények és bizonyítékokon alapuló egészségpolitikai döntéshozatal Középkelet-Európában” című cikkhez

Tisztelt Szerkesztőség!
Örömmel vettük, hogy a Biosimilar rovat megjelenésével fókuszba kerültek a biológiai gyógyszerek, melyek a gyógyszerfejlesztések kiemelt területének számítanak, és az utóbbi évtizedben jelentősen hozzájárultak a betegek egészségének javításához, valamint várhatóan a jövőben is egyre fontosabb szerephez fognak jutni. A cikksorozatuk 2012. decemberi számában megjelent, Inotai András és szerzőtársai által írt publikációjukhoz az alábbiakban kívánunk néhány észrevételt és kiegészítést tenni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Homoki Henriette
a szerző cikkei

Inotai András
a szerző cikkei

Nagy Balázs
a szerző cikkei

Kaló Zoltán
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.