A 21 génes génexpressziós vizsgálat jelentősége hormonreceptor-pozitív, HER2-negatív korai emlőrákban

Nyirokcsomó-negatív, hormonreceptor-pozitív, HER2-negatív emlőrákban endokrin utókezelés szükséges, de az adjuváns kemoterápia szükségessége egyes esetekben nem egyértelmű. A kezelési döntéseket a daganat kliniko­patológiai jellemzői alapján és a nemzetközi ajánlások alapján hozzuk meg, de a kemoterápiával a betegek jelentős hányadát túlkezeljük. A 21 génre kiterjedő expressziós analízis segítségével igen pontosan meghatározható a betegeknek az a csoportja, ahol az adjuváns kemoterápia elhagyható.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Landherr László
a szerző cikkei

Dr. Nagykálnai Tamás
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.