hirdetés

A készülék által detektált szubklinikai pitvarfi brilláció időtartama és a stroke-kialakulás közötti összefüggés az ASSERT adatai alapján

Az ASSERT vizsgálat bizonyította, hogy a korábban pitvarfi brilláció-mentes pacemakeres betegek körében gyakori a szubklinikai pitvarfi brilláció, és az ischaemiás stroke, valamint a szisztémás embólia kialakulásának megnövekedett kockázatával jár. Az ASSERT adatainak jelen analízisét azzal a céllal végezték, hogy megállapítsák, milyen összefüggés van a különböző időtartamú szubklinikai pitvarfi brillációk előfordulási gyakorisága, valamint az ischaemiás stroke és a szisztémás embólia kockázata között.

European Heart Journal, 2017

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.