hirdetés

A napi 2x5 mg dózisú apixaban alkalmazásának eredményei pitvarfibrilláló, idős és kis testsúlyú vagy magas kreatininszintű betegeknél

Az ARISTOTLE vizsgálatban az apixaban standard dózisa napi kétszer 5 mg, a legalább két dóziscsökkentési kritériummal – életkor ≥80 év, testsúly ≤60 kg, kreatininszint ≥1,5 mg/dl – rendelkező betegek csökkentett, kétszer 2,5 mg adagban kapták az apixabankezelést. Kevés információ áll rendelkezésre az egy dóziscsökkentési kritériummal rendelkező betegekről, akik napi kétszer 5 mg apixabant alkalmaztak. Ezért jelen elemzés célja az volt, hogy a 2x5 mg apixabankezelésben részesülő, de csak egy dóziscsökkentési kritériummal rendelkezők körében van-e különbség a terápiás dózisú warfarinhoz képest a thromboemboliás események kialakulása és a vérzéses szövődmények előfordulása között.

JAMA Cardiology, 2016

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.