hirdetés

Az apixaban, dabigatran és rivaroxaban warfarinnal összevetett hatékonysága és biztonságossága nonvalvuláris pitvarfibrillációban szenvedő betegek esetében

A szerzők a nonvalvuláris pitvarfibrilláció miatt apixabant, dabigatrant, rivaroxabant vagy warfarint szedő közel 75 ezer beteg adatainak restrospektív analízisét végezték el annak érdekében, hogy megvizsgálják, az elsődleges hatékonysági végpontok (ischaemiás és/vagy haemorrhagiás stroke vagy szisztémás embolizáció), és az elsődleges biztonságossági végpontok (gasztrointesztinális, intracranialis és egyéb lokalizációjú major vérzés) különböznek-e az egyes csoportokban, illetve a nem K vitamin-függő orális antikoagulánsok (NOACs) és a warfarin összevetésében.

Journal of the American Heart Association, 2016

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.