hirdetés

Monoklonális antitest terápia gyermekkori neuroblastomában: szakirodalmi áttekintés és hazai tapasztalatok

A kezelésre nem reagáló vagy kiújuló neuroblastomás betegek túlélését sikeresen növeli a daganatsejtekben jelen lévő GD2 gangliozidellenes monoklonális antitest terápia, a dinutuximab béta. Az új monoklonális antitest terápia mellékhatásprofilja (megfelelő előkészítés esetén) mind első vonalbeli, mind pedig recidív kezelés esetében jól tolerálható.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Hernádfői Márk, Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Budapest
a szerző cikkei

Szabados Márton, Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Brückner Edit, Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Jakab Zsuzsanna, Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Garami Miklós, Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.