hirdetés

Obinutuzumab a follicularis lymphoma elsővonalbeli kezelésére

A GALLIUM vizsgálat eredményei

Bevezetés
Az újonnan felfedezett follikuláris lymphoma kezelésében a hagyományos kemoterápia CD20-ellenes monoklonális antitest rituximabbal való kiegészítése jelentősen javította a terápiás eredményeket. Az indukciót követő rituximab fenntartó terápia kapcsán 6–8 éves progressziómentes túlélés, valamint 6 év után 87,4% összesített túlélés észlelhető. Az obinutuzumab egy glikozilált II-es típusú CD20 ellenes monoklonális antitest, mely a rituximabbal összehasonlítva enyhébb komplementdependens citotoxicitást, de erősebb antitestdependens celluláris citotoxicitást, phagocytosist és direkt B-sejt-ölő hatást váltott ki. A GALLIUM klinikai vizsgálatban rituximab bázisú indukciós immunokemoterápiás és fenntartó kezelések kapcsán elért progressziómentes túlélést vetették össze obinutuzumabot tartalmazó azonos kezelésekkel.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.