hirdetés

Polgári és büntetőjogi felelősség az egészségügyi gyakorlatban

Hagyományosan immáron ötödik alkalommal a Gyulai Törvényszék több mint 100 éve épült eklektikus stílusú épületének dísztermében rendeztük meg a „Polgári és büntetőjogi felelősség az egészségügyi gyakorlatban” című tudományos konferenciát a Gyulai Törvényszék, a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház (Gyula) Szülészet- és Nőgyógyászati Osztálya, az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Reprodukciós Egészség Munkabizottsága és a Diczfalusy Alapítvány közös védnöksége alatt. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Párducz László, osztályvezető főorvos, c. főiskolai tanár
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.