hirdetés

Ultra-rövid hatású béta-blokkoló

AOP Orphan Pharmaceuticals AG bejelentette, hogy  ultra-rövid hatású béta-blokkolója megkapja a hatósági jóváhagyást Európában.

hirdetés

Rapibloc® (Landiolol) néven Európában  a 2017 első félévében forgalomba kerülő szer a legtöbb európiai országot felölelő decentralizált eljárás keretében kerül befogadásra.

Az ultra-rövid hatástartamú és magas kardioszelektivitású béta-blokkoló Rapibloc® (Landiolol) rövid felezési ideje lehetővé teszi a szívritmus gyors szabályozását és a különböző perioperatív és intenzív helyzetekben. A készítmény kétféle, oldat és por formában fog forgalomba kerülni: az injekció 20 mg/2 ml koncentrátumú oldat formájában, az infúziós oldatokhoz adandó por pedig  két hatáserősségben (300 mg / 600 mg).

"Rapibloc® (Landiolol) különösen alkalmas a kritikus állapotú betegek szívritmusának gyors szabályozására. A szer kardioszelektiv és adagolásának befejezésekor nem lép rebound hatás, így rendkívül rugalmas hemodinamikai szabályozási lehetőséget biztosít. Az injekció forma sürgősségi helyzetek egyedi uralását teszi lehetővé, míg a por formátumok a perioperatív és egyéb intenziv helyzetek egyszerű és pontos kontrollját biztosítják. A szer egyedi klinikai, gyógyszerhatástani és praktikus kezelési tulajdonságai számos előnyt nyújtanak a rendelkezésre álló, meglévő termékekkel szemben”- jelentette ki Dr. Rudolf Widmann, az AOP Orphan vezérigazgatója.

A tachiarritmiák kezelésére szolgáló béta-adrenerg receptor antagonisták (béta-blokkolók) egyben védik a nem kielégítően működő szívet az erős szimpatikus stresszhatásoktól is. A Rapibloc® intravénás ultrarövid hatású béta-blokkoló, amely rövid felezési idejének köszönhetően lehetővé teszi a szorosan kontrollált intervenciót a perioperatív és sürgősségi helyzetekben. A szer szupraventrikuláris tachikardia illetve pitvarfibrillációban és pitvari flutterben szenvedő betegek pitvari tachikardiájának kezelésére szolgál perioperativ, posztoperatív és olyan helyzetekben, amikor a szívritmus rövid idejű kontrollját lehetőleg gyors és rövid hatású szerrel kívánjuk elérni. Alkalmas továbbá nem-kompenzatórikus szinusz tachikardia kezelésére, amikor az orvos úgy ítéli meg, hogy a gyors szívfrekvencia csökkentése speciális beavatkozást igényel.

 

  Forrás: AOP Orphan Pharmaceuticals sajtóközlemény

Dr. N. J.
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.