hirdetés
hirdetés
hirdetés

A folsav elsősorban levélzöldségek útján jut a szervezetbe, s fontos szerepe van a vérsejtképzésben, a terhesség megfelelő lefolyásában. Kínai kutatók szerint a hipertóniások agyi katasztrófáinak kockázata folsav adásával jelentősen csökkenthető.

A mozgás és az egészséges táplálkozás segíthet a nem alkoholos szteato-hepatitisz progressziójának lassításában.

Bár a fejlett társadalmakban az első szülés mind későbbi életkorra tolódik, a vizsgálatok továbbra is ennek veszélyeit támasztják alá.

hirdetés

A perenterális ketamin jó hatású lehet terápia rezisztens depresszióban, de hosszútávú hatásai egyelőre ismeretlenek

A sztatinok mellékhatásait hangsúlyozó negatív médiavisszhang, illetve a betegek gyógyszerszedés kapcsán szerzett saját tapasztalatai játszanak leginkább szerepet abban, ha a stroke túlélői vagy gondozóik a sztatinszedés abbahagyása mellett döntenek – írja egy most megjelent tanulmány.

Kardiomiopátiát okozó gént hordozó humán embriókat módosítottak a CRISPR géneditáló eszközzel az USA-ban. 

A templomvipera mérgéből kivont vegyület a vérzés szövődménye nélkül képes gátolni a véralvadást.

A HEV újonnan azonosított genotípusa állatról emberre is terjedhet és főleg immunszupprimált emberekben krónikus fertőzést okozhat.

A rheumatoid arthritis biológiai kezelésében használt adalimumab megköti a tumor nekrózis alfát. Két randomizált tanulmány eredményei szerint ezzel a nem fertőző uveitis progresszióját is késleltetni lehet.

Részben az orvoshiány, részben az orvosi tévedések elkerülése az ami a mesterséges intelligencia egyre szélesebb körű orvosi kipróbálását motiválja.

Az FDA új programjának célja, hogy a betegek olcsóbban és az eddigieknél korábban juthassanak hozzá a számukra nélkülözhetetlen vényköteles gyógyszerekhez.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

books.medicalonline