hirdetés
hirdetés
hirdetés

A folsav elsősorban levélzöldségek útján jut a szervezetbe, s fontos szerepe van a vérsejtképzésben, a terhesség megfelelő lefolyásában. Kínai kutatók szerint a hipertóniások agyi katasztrófáinak kockázata folsav adásával jelentősen csökkenthető.

Az AKR1B1 enzim szerepet játszhat az emlőrák egyik agresszív formájának kialakulásában. Az enzim gátlószerét jelenleg a cukorbetegség kezelésében alkalmazzák.

Az elhízott emberek a rezisztencia-edzés alatt és utána is kevesebb oxigént használtak fel, mint az egészségesek.

hirdetés

A stressz és a rossz egészségi állapot összefüggésbe hozható az apai depresszióra való fogékonyságával a partner terhessége alatt.

DNS-chip segítségével a dohányosok orrnyálkahártyasejtjeinek génaktivitási mintáiból megerősíthető vagy kizárható a tüdőrák.

Az EMA nyilvánosságra hozta a feltételes forgalomba hozatali engedélyezési eljárás 10 éves tapasztalatait.  

Egy metaanalízis szerint hüvelyi progeszteronkezeléssel csökkenthető a koraszülés, illetve az újszülöttkori szövődmények és halálozás kockázata ikerterhesség illetve megrövidült méhnyak esetén.

Alzheimer-kóros egerek bélbaktériumai a steril környezetben nevelt egyedekben fokozzák az agyi plakkok kialakulását. 

Az eddigi ismeretek szerint a túlzott alkoholfogyasztás hozzájárulhat a hipertónia kialakulásához. Az alkoholmennyiség csökkentése a nagyivóknál csökkenti a vérnyomást.

A kardiális tumorok túlnyomórészt jóindulatúak, következményeik azonban nem. A szívsebészek ezért azonnali operációt javasolnak.

Fázis 2-es vizsgálatban a nemolizumab jelentősen csökkentette az ekzemás tüneteket és esztétikai javulást is hozott.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

books.medicalonline