hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egy japán vizsgálatban azt találták, hogy a kisdózisú aszpirin szedése nem hatékony a betegek kardiovaszkuláris eseményeinek primér prevenciójában. Az újabb európai és amerikai vizsgálatok eredményei még váratnak magukra. 

Aki be akarja tartani a WHO-főigazgató ajánlását – tesztelni, tesztelni, tesztelni – az már a világ számos helyén az otthonába is rendelhet a SARS-CoV-2 elleni antitesteket kimutató gyorstesztet.

A SARS-CoV-2 a COVID-19 akut légúti fertőzés kórokozója, zoonotikus ere­detű, jelenleg világjárványt okozó humán koronavírus. A vírus hatékonyan terjed emberről emberre cseppfertőzéssel és közeli kontaktussal.

hirdetés

Az alábbi táblázatban egy olyan protokollt ajánlunk, amely a munkából hazatérő orvosok, dolgozók esetében jelentős mértékben csökkenti a koronavírus-fertőzés kockázatát, nem mellesleg a családtagok számára is alapszintű védelmet nyújt. 

Az Egyesült Államokban a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) z COVID-19 fontos kockázati tényezői közé sorolja az asztmát.

Az új kihívások új szabályokat eredményeznek, a legjobb hozzáférhető adatok alapján új protokollok születnek a betegek ellátására.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy bár Kínában a férfiak mortalitása magasabb volt, a pandémia következményei hosszú távon jobban sújtják majd a nőket.

Forgalmazási engedélyt adott az FDA a világ első hordozható, betegágyhoz tolható MRI készülékének, melyet a Hyperfine Research Inc. fejlesztett ki POC MRI márkanéven.

Az alvás minősége, hossza és a lefekvések ideje egyaránt befolyásolja a kardiovaszkuláris kockázatot.

Egy új meta-analízis szerint a nátrium-bevitel csökkentése nemcsak a magas vérnyomás betegségben, de a normotenzív esetekben is jótékonyan hat a vérnyomásra.

A kórházak intenzív osztályain a személyzet várhatóan óriási terhelésnek lesz kitéve a járvány alatt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

books.medicalonline