hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egy japán vizsgálatban azt találták, hogy a kisdózisú aszpirin szedése nem hatékony a betegek kardiovaszkuláris eseményeinek primér prevenciójában. Az újabb európai és amerikai vizsgálatok eredményei még váratnak magukra. 

Az Amerikai Gyermekgyógyászok Társasága azt javasolja, hogy a 2 évesnél kisebbeknek ne adjunk digitális játékokat.

A neoadjuváns kemoterápiára adott komplett patológiai válasz jó kimenetelt ígér emlőrákban.

hirdetés

Egy ötezer éves svédországi női csontvázban talált Yersinia pestis felveti azt a lehetőséget, hogy talán mégsem az Ázsiából Európába ömlő állattenyésztők okozták a helyi farmerek kipusztulását.

Egy japán vizsgálatban az ezetimib alkalmas volt a sztatin rezisztens, magas LDL-koleszterinszintű idős betegekben primer kardiovaszkuláris  prevencióra.

A luspatercept nevű rekombináns fúziós fehérje egyes hematológiai betegségekben csökkenti a transzfúziós igényt.

Minden harmadik prediabeteses személy egyben arthritises is, ami a gátolt testmozgás miatt növeli a 2-es típusú diabetes kialakulásának kockázatát.

Az FDA akut mieloid leukémia kezelésére 75 év feletti vagy az intenzív kemoterápiát kizáró komorbiditással rendelkező betegek számára citarabinnal kombinációban történő alkalmazásra engedélyezte a Daurismo (glaszdegib) nevű tablettát.

A dapagliflozin a DECLARE-TIMI 58 vizsgálat szerint 2 típusú diabetesben csökkenti a szívelégtelenség miatti hospitalizációk számát.

Két közlemény szerint az általuk vizsgált probiotikumok nem hatásosabbak a placebónál gyermekkori gasztroenteritiszben.

Az EMA CHMP pozitívan véleményezte a kettős hatóanyagú, COPD kezelésére szolgáló Bevespi Aerosphere nevű készítményt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

books.medicalonline