hirdetés
hirdetés
hirdetés

A folsav elsősorban levélzöldségek útján jut a szervezetbe, s fontos szerepe van a vérsejtképzésben, a terhesség megfelelő lefolyásában. Kínai kutatók szerint a hipertóniások agyi katasztrófáinak kockázata folsav adásával jelentősen csökkenthető.

Számos neuro-pszichiátriai betegség kezelhető a mély agyi struktúrák ingerlésével. Most kiderült, hogy a közvetlen ingerlés terápiás hatása a koponyára helyezett elektródák segítségével is kiváltható.

Egy több mint 5000 gyermeket felölelő felmérés szerint a nem tehéntejet, hanem más típusú tejet fogyasztó kisgyermekek alacsonyabbak lesznek. 

hirdetés

Egy gyógyszer-indukált rabdomiolízis során (az akut szívizominfarktus után nagyon specifikusan és nagyon gyorsan szabaddá váló) troponin I aspecifikus emelkedését észlelték dán kutatók.

 

Az egy vagy több kulcsfontosságú nyirokcsomóba metasztatizált melanóma standard sebészeti kezelése nem hosszabbítja meg a túlélést – állítják a The New England Journal of Medicine című lapban megjelent tanulmány szerzői.

Egy retrospektív tanulmány eredményei szerint az antibiotikumok tartós használata fokozhatja a vastagbél adenomák kialakulásának esélyét.

A vizsgálat szerint az amerikai apák érzelemgazdagabban kommunikálnak kislányaikkal, míg fiaikkal elsősorban sikerorientált a szóbeli érintkezés. 

A teafogyasztás nőkben befolyásolhatja a rákos, illetve az ösztrogén metabolizmusával kapcsolatos gének működését. 

Nem meglepő, hogy a kutyatartás nem csak a mentális egészség megőrzésében és az allergiás betegségek csökkentésében játszik fontos szerepet, hanem egyben fokozott fizikai aktivitásra is késztet.

Egy 12 millió nő adatait elemző tanulmány szerint már a legkisebb alkoholmennyiség is fokozza az emlőrák rizikóját, míg az egészséges diéta és testedzés csökkenti azt.

Agykontroll mellékhatás nélkül – ez a célja egy újfajta eszköznek, ami robotkar mozgatásában segítene végtagbénult embereknek, anélkül, hogy agyműtétre lenne szükség a gondolatolvasó elektródák behelyezéséhez.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

books.medicalonline