hirdetés
hirdetés

Strandon, uszodában szerzett fertőzések

Uszodában, strandon szerzett gasztrointesztinális megbetegedések felismerése, kezelése és megelőzése

A leggyakoribb megbetegedés a hasmenés. A fürdővíz kontaminációját legtöbbször a fürdőzők okozzák. A tavak, folyók vizébe állati trágya, szennyvíz juthat be. Hasmenést okozó, gyakran jelentett kórokozók és kémiai anyagok: Cryptosporidium, Giardia, Norovirus, illetve Escherichia coli 0157:H7, Shigellák, Cyanobacteriumok toxinja. Az 5 évesnél fiatalabbak, idősek, krónikus betegségben szenvedők, immunkárosodottak esetében nagyobb a súlyos infekció kockázata.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Tusnádi Anna
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[227118] galéria
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.