hirdetés

Az inzulinkezeléshez adott sitagliptin hatásossága és biztonságossága japán cukorbeteg-populációban

AZ EDIT VÉLETLEN BESOROLÁSOS VIZSGÁLAT EREDMÉNYEI

A 2-es típusú diabetes mellitus (T2DM) progresszív betegség, mely végül is inzulin adását igényli a megfelelő glykaemiás kontroll fenntartásához. Az inzulin a leghatásosabb glükózcsökkentő szer, azonban sok esetben nem sikerül elérni a glykaemiás célértéket, melynek oka a hypoglykaemia kockázatán és a testsúlygyarapodáson túl az, hogy a betegek egy része idegenkedik az öninjekciózástól, ami mind csökkenti az opimális inzulinkezelés esélyeit. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.