hirdetés

Bortezomib-tartalmú indukciós kombinációk transzplantációra alkalmas myeloma multiplex betegeknél: III. fázisú, véletlen besorolásos klinikai tanulmányok metaanalízise

Négy vezető európai kutatócsoport tanulmányainak együttes elemzése

A nagy dózisú kemoterápia (high-dose therapy, HDT) és az autológ őssejt-transzplantáció (ASCT) együttes alkalmazásával vált először lehetővé az összesített túlélés (overall survival, OS) javítása myeloma multiplexben (MM). Ugyanakkor még egyetlen specifikus indukciós kombinációval sem sikerült kedvező hatást kimutatni a transzplantációt követő túlélésre, amely arra utalhat, hogy a nagy dózisú melfalán képviseli a fő tényezőt a betegség visszaszorításában és az OS javításában. Az indukciós protokollok azért nem voltak hatásosak, mert általánosságban alkiláló szerek, illetve szteroidok képezték a fő komponenseket igen alacsony összesített válaszaránnyal (overall response rate, ORR) és teljes remissziós gyakorisággal. Az újabb, nagyobb specifikus aktivitást mutató szerek, mint a bortezomib, a thalidomid, illetve a lenalidomid hatására javult az ORR és a teljes válasz gyakorisága a HDT-t és ASCT megelőzően, de a legújabb, 3. fázisú klinikai vizsgálatokból nem egyértelmű, hogy ez az ASCT előtti és utáni kedvezőbb válasz befolyásolja-e az OS-t. Ez a hiányosság azzal függhet, össze, hogy a vizsgálatok általában kisebb esetszámmal zajlanak, és a tanulmányon belül alkalmazott többféle fenntartó kezelési megközelítés nehezíti az OS homogén elemzését.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Nooka AK
a szerző cikkei

Kaufman JL
a szerző cikkei

Behera M
a szerző cikkei

Langston A
a szerző cikkei

Waller EK
a szerző cikkei

Flowers CR
a szerző cikkei

Gleason C
a szerző cikkei

Boise LH
a szerző cikkei

Lonial S
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.