Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-09-17

Az FDA 2019. július 24-én engedélyezte a Humira biohasonló készítményét, a reumatoid artritisz, Crohn-betegség, colitis ulcerosa, plakkos psoriasis kezelésére javallott Hadlima (adalimumab) injekciót.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-07-25

Az Evaluate Pharma összeállította azon gyógyszerek 10-es listáját, amelyek még a késői fejlesztési fázisban vannak ugyan, ám mégis „blockbuster” várományosok.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-06-07

Az FDA 2019. május 13-án engedélyezte a diabéteszes retinopátia kezelésére szolgáló Eylea (aflibercept) injekciót.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-08-27

A szembetegségek kezelésére alkalmas különféle VEGF-gátlók alkalmazásakor a következményes fertőzések aránya nem különbözik egymástól.

#5
Orvostovábbképző Szemle XXI. évf. 4. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Cikkreferátum
2014-04-27

A korfüggő macula-degeneráció „nedves”, azaz exszudatív típusának kezelésé­ben áttörést jelentettek a vaszkuláris endoteliális növekedési faktort (VEGF-et) gátló gyógyszerek, a korábban elkerülhetetlen nagyfokú látásromlás megaka­dályozhatóvá vált. A VEGF-gátlók gyógyszercsaládjának legújabb tagjáról, az afliberceptről – más néven VEGF-csapdáról, kereskedelmi nevén Eylea® készít­ményről – szerzett tapasztalatokat foglalja össze a közlemény.
Drug Design, Development and Therapy, 2013. augusztus

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.