Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-08-28

A mexikói HIV-konferencián előadottak szerint a két hatóanyaggal végzett HIV-kezelések is hatásosnak és biztonságosnak bizonyultak.

#2
Orvostovábbképző Szemle XXII. évf. 2. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2015-03-04

Az inadekvát ICD-sokk hatását még nem ismerjük teljesen, de adataink bősége­sen alátámasztják annak káros következményeit, ezért előfordulását igyekeznünk kell jobb programozási stratégiával csökkenteni. Korszerű ICD-programozási stratégiák segítségével a szükségtelen sokkleadások száma nagymértékben csökkent­hető. 

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-09-24

A középfülgyulladás (akut otitis media) nagyon gyakori megbetegedés kisgyermekkorban. Egy egyesült államokbeli vizsgálat most azzal a következtetéssel zárult, hogy az egyik kiváltó tényező a vírus okozta orrüregi fertőzés lehet. Az eredményekről az Infection and Immunity  című lap számolt be.

#4
Orvostovábbképző Szemle XXI. évf. 4. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2014-04-25

A koponya-agy sérülések a világon a harmadik vezető halálokot képezik; a kórkép az első négy életévtizedben több áldozatot szed, mint a daganatos és keringési megbetegedések együttesen. A sérültek sorsát meghatározza az első néhány órában kapott ellátás minősége, szervezettsége: emiatt és a betegek fiatal életkora következtében a tudományos bizonyítékon alapuló nemzetközi ellátási irányelveket követő kezelés az egyik legköltséghatékonyabb orvosi tevékenység. A közlemény a heveny, traumás burki és intraparenchimális vérzéseket veszi górcső alá.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.